Glädje!

9 06 2012
Idag for jag en tur till stora staden för att sätta sprätt på min skatteåterbäring!

De röda tightsen jag suktat efter finns nu i min ägo! På rekomendation gav jag mig sen till InterSport Samarkand och fick hjälp att prova ut ett par riktiga löparskor av en mycket trevlig försäljare. Började med att ställa mig på en glasskiva där man kunde se hur foten belastades. Hade en jämn och fin belastning med lagom mycket hålfot. Sen togs bilder på mina hälsenor, raka och fina. Endast på en bild syntes yttepytte lite pronation på högerfoten.

Han förklarade de olika skorna i de olika prisklasserna och jag valde att lägga ganska mycket för att få ett par bra skor! Tillslut blev det ett par lila Adidas för 1300:-

Jag var lite emot färgen först, lila är fint, men hur skulle det gå ihop med mina röda tights och turkosa linne? Jag är är en såndär jobbig människa som vill att allt ska matcha. Tja, man kan ju säga att jag är en rejäl färgklick när jag är ute och springer. Jag älskar färg och det kan säkert glädja någon längs vägen!

Men hittar jag så blir blir det nog ett lila linne framöver. Ett som inte har sömmar i sidorna så man slipper få skavsår i armhålorna. Börjar känna mig lite som en prylbög 🙂

Sen var jag naturligtvis tvungen att prova mina nya prylar. På dagens schema stog Tröskelträning. 4+2km, med 3 min vila, i 6:10-6:25-tempo.

Jag har inte riktigt koll på hur fort det går när jag springer, men skrev upp på handen hur lång tid det skulle ta i rätt tempo. Satte av i ganska högt tempo, lite fortare än vanligt tänkte jag, brukar ju ligga på 6:33-6:48 min/km.

Och fort gick det. Första 4km gick på 24:02, dvs 6:01 km/h, och efter 3 minuters vila gick de sista 2km på 11:22, dvs 5:46 min/km, trots att jag var kissnödig och fick stanna och knipa ibland. Snitt-tempot blev 5:54 och räknar man in pausen blev det 6:25 min/km. Tjoho! Nytt personbästa, även inkl pausen!

Lite credit får jag kanske ge utrustningen, det var stor skillnad med riktiga skor och att slippa byxor som kladdar fast i benen. Men jag ger mig själv lite cred också, när det blev jobbigt så tänkte jag ”pannben” och sprang vidare! Såhär efteråt känns det fantastiskt!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: