Tävlingstempo

28 06 2012

Igår såg jag fram emot en löprunda igen. Ett tempopass stod på schemat.

Omständigheter gjorde dock att jag var tvungen att gå en 2h lång promenad först. Sen kände jag mig inte så pigg.

Satt en stund och segade och velade i soffan. Men sen sprack molntäcket upp och solen tittade fram, så sent om sider, efter kl 21, gav jag mig ut på min runda.

2h promenad var ingen bra uppladdning, redan efter ungefär 500m så kände jag för att stanna, vända och gå hem. Men tänkte Pannben, Pannben, Pannben! Sprang vidare och försökte hålla tempot uppe. Målet var nämligen att springa i tävlingstempo, 6.00 min/km.

Halvvägs började jag få ont i högra höften, inte bra. Men sprang vidare. Bröt av två gånger när det gjorde för ont, men bara korta sekvenser. Vid tredje stoppet, med drygt 1km kvar, så hade jag listat ut att det var skons fel, den satt för hårt. Stoppade klockan och knöt om min sko. Sista kilometern gick som en dans! Sista biten är genom ett villaområde, och jag brukar tänka: En garageuppfart till! Igår ökade jag lite för varje garage uppfart, och tillslut gick det så fort att jag trodde jag skulle snubbla på mig själv.

Totalt kom jag in på en tid av 48:23, som ger ett tempo på 6:01 min/km. Det är jag helt klart nöjd med! Så skönt var det att sen hoppa direkt in i duschen och vidare ner i sängen. Somnade som en stock!

Idag tycker jag det är synd att jag inte kom på att det var skon som spökade med en gång. Viss smärta i höften sitter kvar, jag haltar lite lätt. Men det känns som att smärtan sitter i musklerna, och inte något mer vitalt.

Idag blir det vila och hoppas det går över till imorgon. För då är det planerat en gruppträning, ett par kollegor och jag ska springa en mil.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: