Göra två flugor på smällen

19 09 2012

De senaste dagarna har jag verkligen trånat efter att ge mig ut att springa, men inte haft tid/ork. Fast jag vet att jag blir piggare och gladare när jag tränar regelbundet. Hjärnan fungerar bättre då med!

Samtidigt kände jag att hästen behövde sig en runda i skogen. Vi har jobbat mycket på banan sista veckan. Men det kändes inte helt tryggt att rida ut på honom i skogen själv.

Så jag tog på mig mina löparkläder och löparskor, över det överdragskläder. När  jag kom till stallet hängde jag av mig överdragskläderna där och hämtade sen hästen i hagen.

 
Inte de mest optimala skorna att ha i stallet.

Så gav vi oss ut på en löprunda tillsammans. Funkade förvånansvärt bra, men jag fick hålla tempot uppe lite mer än vanligt, för sprang jag för sakta hamnade vi i otakt. Tyckte han det gick för sakta bröt han av till skritt, men då sprang jag för fort så fick han sätta igång i trav igen. Hände ett par gånger, men överlag så flöt det på bra!

Körde spring 5 min – gå 1 min. Så trots att vi gick periodvis så hamnade tempotiden på 6:51 min/km. Totalt blev det nästan 4 km. Blev lagom långt i det tempot. Finns många fina vägar att springa på runt stallet så det blir troligtvis fler rundor med hästen. Smidigt att motionera både honom och mig själv samtidigt!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: