Mentalt påfrestande

25 11 2012

Idag hade jag inte alls någon lust att ge mig ut och springa. Slängde upp ett inlägg på Lonesome Runners facebooksida för då vet jag att jag inte kan komma och säga att jag inte sprang.

Hann bara ut till tvättstugan för att flytta över tvätten till tvättstugan när det plingade till. Jenny stod också i startgroparna och föreslog att vi skulle springa ‘tillsammans’.

Stort tack ska Jenny ha för det blev en mentalt påfrestande runda. Gjorde 3 varv på min nästan-4km-runda. Efter 2km hade jag ont i mitt knä och var säker på att jag inte skulle klara mer än ett varv. Vid 3km hade värken gått över och tanken som tog mig vidare var; Jag kan ju inte komma hem före Jenny. Så gav jag mig av på varv 2.

Under detta varvet funderade jag på om jag skulle hinna ett tredje varv, behövde ju komma hem innan min tvätt blev inlåst. I början hade jag planer på att åtminstone gå de 12 km jag bestämt mig för, men insåg att jag skulle bli så illa tvungen att springa om jag skulle hinna. Började fundera på eventuella genvägar ifall tiden skulle rinna ifrån mig.

Kollade tiden vid 6km och i teorin skulle jag gott hinna tillbaka. Strax därefter domnade ena foten, eller snarare hälen så jag fick stanna och släppa lite på skosnöret. Återigen gick tankarna åt att jag kommer aldrig klara ett varv till.

Men jag knatade på, hade ju fortfarande inte hört något från Jenny. Sista varvet gick förvånansvärt enkelt. Kände mig inte jättetrött i varken ben eller andning. Bara i hjärnan!

På slutet fick jag springa några extra rundor i villaområdet för att få till det sista upp till 12 km.

I tid till tvätten kom jag också, med marginal!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: