Helgens skidåkning

17 12 2012

Velade fram och tillbaka i fredags om jag skulle ta en tur med skidorna efter jobbet. Hade ju redan kört ett pass styrka. Såhär i efterhand är jag glad att jag gjorde det för mycket mer skidåkning blev det inte.

Fredagspasset blev en kamp mot mörkret så jag vågade inte köra så långt. Det blir fort mörkt i skogen. Så åkte till första vägen som man måste ta sig över, vände och åkte tillbaka. Det gick rätt bra faktiskt, försökte tänka på att trycka ifrån tidigt och att glida med och njuta emellan. Det gick så bra att jag blev lite kaxig. Whoops så satt jag på rumpan! Inte direkt oväntat! Men jag tog mig upp igen och sen flöt det på bra!

Lördagens pass gick desto värre. Det snöade hela morgonen/förmiddagen. Har hört att vallatejpen funkar dåligt på nysnö, men på eftermiddagen gav jag mig ut för att testa ändå. ”Spåret” var i princip igensnöat, men någon hade varit där och åkt innan mig, men det var väldigt knöligt och ojämnt. Kom ca 500m innan mitt glid plötsligt försvann. Fick stanna och ta av skidan, det hade fastnat massor med snö under. Fick bort det, på med skidan igen, kom ungefär 2m till sen var det likadant med den andra skidan. Då gav jag upp och vände hemåt igen. Kändes inte roligt alls!

Tanken var att jag skulle kört ett pass på söndagen också, men den bjöd på töväder och efter gårdagens koll av spåret. kändes det inte alls lockande. Det är synd att så mycket omständigheter måste stämma för att få till ett bra pass, annars tycker jag det är lite roligt med skidåkning.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: