Simglasögon

12 01 2013

Idag gav jag mig av till simhallen. Behöver få mer vattenvana.

Idag stog jag inte på kanten innan jag klev i, men det tog en stund innan jag vågade ta första simtaget. Förstår inte varför jag tycker det är så obehagligt.

40 längder var planen. Första 500 m simmade jag 50 m i stöten och det var mycket folk i bassängen.

Försökte tänka på tekniken. Vet förstås inte om jag gör rätt men det kändes rätt bra. Förut har jag fått ont i nacken av att hålla huvudet över vattnen. Inte alls skönt!

Men jag har läst på lite och försökte hålla huvudet mer rakt och det hjälpte faktiskt. Första längderna tyckte jag var otäcka, fick massa vatten i näsan!

Men jag fick så småningom in en bra takt. Andades in genom munnen när jag var över vattnet och släppte sen ut det genom näsan under ytan vilket gjorde att jag slapp få in vatten i den.

Resterande 500 m simmade jag 4 längder i stöten och nu började folket trappas av.

Innan jag åkte hemifrån hittade jag ett par gamla simglasögon. Riktigt simpla och typ köpta på en leksaksaffär. Jag ser ju knappt något utan mina vanliga glasögon så jag vågade inte använda simglasögonen förrän det minskat med folk.

Glasögonen hjälpte en hel del. Slapp få in svidande vatten i ögonen men behövde inte blunda och tappa riktningen. Men de immade naturligtvis igen och tog in vatten. Det blir nog till att köpa ett par ordentliga slipade simglasögon.

image

Snygglo i mina brillor!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: