Kettlebell

26 01 2013

Gårdagens träning var inte som vanligt!

Vi hade prova-på-träning med Kettlebells. Började med lite teori. Hängde inte riktigt med men jag har aldrig satt mig in i teorin bakom vanlig styrka heller. Huvudpoängen var iaf att man inte isolerade en muskelgrupp utan arbetade med hela kroppen.

Det fanns 3 vikter, 8kg, 12kg och 16kg. Jag blev tilldelad 8kg vikten.

Det var mycket teknik för att få den rätta knycken. Olika övningar med tvåhandsfattning, enhandsfattning, lägga upp vikten på bröstet eller på rak arm upp i luften.

De sista två övningarna fick mig att undra om de inte fanns vikter med vaddering. När vikten roterade runt så slog den mig på axlar och handleder, så jag har tjusiga blåmärken där idag.

image

Som avslutning gjorde vi en övning där man låg på golvet, med vikten på rak arm. Sen skulle man ta sig därifrån till stående genom olika steg. Med höger arm i luften gick det. Väldigt tungt men det gick. Med vänster arm kom jag bara till knästående sen tog krafterna helt slut och jag tappade vikten i golvet. Jag skulle nog haft en lättare vikt.

Idag har jag iaf grym träningsvärk i baksida lår och som sagt blåmärken lite här och var. Gick en promenad, men det gick långsamt och med korta steg. Hoppas inte det blir ännu värre imorgon.


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: