Pasi Salonen

14 05 2013

Idag har vi haft kick-off för Friskvårdsprogrammet på jobbet! Känns skönt att företaget är villiga att investera i vår hälsa.

För att kicka igång allting bjöds det på en föreläsning med Pasi Salonen. Mycket inspirerande!

image

Han pratade om att måla upp sina mål som stora bilder i huvudet. Att kunna svara på frågan varför. Att våga göra segergester när man lyckas med något! Att även om du fått massor med positiv feedback så kan en enda negativ dra ner humöret. Om att man alltid har ett val. Att du bestämmer hur du vill att saker i dit liv ska vara fördelat.

Efter föreläsningen bjöds det på lite löptekniksträning. Vi fick känna på hur foten vill sätta ner sig naturligt, dvs med hela foten, inte på tå, inte på häl. Lätt framåt lutad med vikten på framfoten. Inte för yviga rörelser med armarna, med undantag för nedförsbackar (tills man lärt sig tekniken). Armarna bestämmer också kadensen, 180 steg per minut. Små korta steg i uppförsbackar.

Det kändes som vettiga saker alltihop, jag har bara lite svårt att måla upp ett mål samt svara på frågan varför. Det är nog därför motivationen tryter med jämna mellanrum. Ska fundera på saken!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: