Göteborgsvarvet 2013

18 05 2013

Fredag eftermiddag, efter en väldigt stressig dag på jobbet, packade vi in oss i en liten Ford Fiesta och styrde kosan mot Göteborg.

Långt in i handskfacket hittade vi ett gammalt blandband som vi spelade om igen. Stämningen var riktigt hög och härlig! Stannade till på Hamburger Hill i Värnamo för att kolhydratladda. En toppen uppladdning!

Lördagen fortsatte i samma toppen stämning. Först spårvagn (tidigare spårvagnsoskuld) till Slottsskogen för att hämta våra nummerlappar. Ett bra drag, kunde gå i lugn och ro samt tagga till lite.

Hem igen och käka brunch, det bjöds på diverse läckerheter! Den avnjöts ute i skuggan i ett härligt väder!

image

image

Vädret var ett riktigt gissel, för varmt egentligen. Första biten i Slottsskogen var olidlig, luften stod helt still! På den första bron började det blåsa lite lätt, rätt skönt!

image

I Eriksberg (hette det tydligen) blåste det upp till storm och det började regna. Kom runt ett hörn och det var som att springa in i en vägg. Väldig motvind och regnet blev till hagel. Blev helt dränkt! Många vattenpölar att trampa i sen.

Hade en strategi om hur jag skulle lägga upp loppet. Springa mellan varje vattendepå, gå en bit medan jag sörplade i mig lite vatten. Plus att gå över broarna. Det jag är mest nöjd med är att jag faktiskt höll mig till planen, med undantag för när hagelstormen kom och jag tog skydd ett tag. Sprang hela Avenyn, kändes så gött! Efter 17km började det gå utför, gick främst i uppförsbackarna. Avslutade sen med att försöka spurta sista biten, men det var lite för mycket folk. En tjej antog dock utmaningen, jag låg strax före men hon hade en växel kvar och susade förbi mig precis innan mållinjen.

Efter mål så höll jag på att börja gråta, jag var så trött men så stolt! Fy faan vad bra det kändes!

Det var många upplevelser runt banan! Första delen hamnade jag i takt med det springande bandet, en sprang runt med en bastuba, en spelade på sin ukulele hela tiden. Distrahera mig rejält och plötsligt passerade vi 7km-skylten och 1/3del var redan passerat. Sen var det en spännande period efter regnet där jag fick treva mig fram utan glasögon och sen var jag redan framme vid 10km. Mellan 12 och 14km blev det tufft första gången, visste inte riktigt vart jag var och väntade på den andra bron som aldrig kom (kändes det som).

image

Till slut kom den, enligt plan gick jag. Mitt på hörde jag ‘Heja Volvo!, vill du ha en kexchoklad?’. Åh, den var go’!

Fullpackad spårvagn tillbaka, sen en fantastiskt skön dusch Avslutade med grillpremiär, ett par halvljumna cider och äppelpaj. Livet är gött!

image

Frågan är bara hur det känns imorgon…


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: