Barfota

4 07 2013

Idag släpade jag mig sent om sider ut på en joggingrunda. Det blev en tur ner till fotbollsplanen. Ett par rundor där och sen hem igen.

Väl på fotbollsplanen så snörade jag av mig skorna och körde barfota! Det har jag ju läst mycket gott om, men att man måste vänja sig successivt.

När jag sprang runt där på planen så försökte jag bara låta foten jobba och sätta ner sig som den själv ville. Samtidigt försökte jag analysera hur det kändes skillnad jämfört med skor. Ingen lätt kombo. Det jag kände var att steget blev mycket stummare, men det är väl knappt oväntat. Tyckte nog jag hamnade lite mer på hälen (har tidigare haft krampproblem i vaderna, troligtvis för att jag sprungit för mycket på tå).

Jag kände också att jag satte ner hela högerfoten, inte bara yttersidan vilket senaste gångerna gjort att jag fått ont i hålfoten. Blir nog till att prova ett par gånger till innan jag kan dra några slutsatser.

image

Alldeles gräsig blev jag om fötterna, och eftersom det regnat en skvätt under eftermiddagen så var det rätt kallt om fötterna. Skönt att få dra på sig ett par tjocka sockar då!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: