Lidingö Tjejlopp – blandade känslor

29 09 2013

Ojojoj så mycket intryck jag fått under den här helgen, vet knappt vart jag ska börja.

En stor eloge till arrangören, de har varit toppen ur alla synvinklar! Gillade verkligen att de öppnade upp några skolors gymnastiksalar för övernattning, alldeles gratis! Jag hade inte haft något emot att betala en 20a eller 50kr för det.

Jag brukar vara en djupsovare och vaknar inte av mycket. Men vaknade faktiskt två gånger under natten och förundrades över hur tyst det var. Vi var nog 30-40 pers i samma sal, och INGEN snarkade!

Hämtade ut nummerlappen utan bekymmer, och gick igenom sportmässan. Det gick väldigt fort, det var skralt med företag där tyckte jag. Kikade på klassikersmycket och det var ännu snyggare irl.

Bort till Grönsta gärde och börja tagga. Jag gillar att gå runt och insupa atmosfären, kikade på Lilla Lidingöloppet. Svarta moln hopade sig och det blev lite kyligt i vinden.

image

Tillslut bar det då av! Startled fyra var mitt. Första backen kom snabbt. Där var det trångt och man fick gå vara sig man ville eller inte.

Tänkte på vad Pasi sa på den korta löpträningen vi hade. Korta högfrekventa steg uppför, bromsa inte nedför. Det var inte helt lätt då det var mycket folk i spåret.

Höll mig enligt plan springandes fram till första vattendepån. Drack och tog det lugnt, skalade av mig lite kläder.

Sen ändrades taktiken successivt. Det var tugnt i uppförsbackarna, ville inte dra på mig mjölksyra så gjorde ett aktivt val att gå uppför och förhoppningsvis ta igen det på utförslöpningen.

Så kom den då. Den stora vita skylten: ”Välkommen till Abborbacken!” Det saknades bara ett Moahahahaha! under. Hur mycket jag än försökt förbereda mig mentalt på denna backe så var den inte alls vad jag tänkt mig. Höll knappt på att ta mig upp gåendes.

Men det var halvvägs och därefter flöt det på rätt bra. Gick som sagt uppför när jag kände att det behövdes, men sträckte sen ut nedför. Sista 3km var inga större bekymmer.

Känslan av att komma ut på gärdet och få sträcka ut var fantastisk. Gick upp en växel hela upploppet. Med ca 20m kvar gastade någon i publiken: Kom igen nu! La i ytterligare en växel vilket genererade ännu mer vrål och jag klippte två löpare till på vägen. Den lilla tävlingsdjävulen i mig vaknar till ibland 🙂 Tiden slutade på 1:15:08. Ungefär där jag förväntat mig, mycket nöjd!

Som sagt mycket bra arrangerat, men det var en konstig upplevelse. Jag vet inte hur många tusen vi var, men alla sprang i tystnad. Det var verkligen knäpp tyst! Att jag som åkt till loppet själv inte hade någon att prata med var väl inte så konstigt, men det var många som var där i grupp. Förutom några enstaka ”håll till höger” så hörde jag bara två stycken som pratade med varann.

image

Efter målgång fick jag min Goodiebag och begav mig sen raskt tillbaka till skolan och bilen. Ville komma iväg innan köerna blev för djävliga. Kom hela vägen till Ropsten innan det tjockade ihop sig, men rullade på hyfsat ändå. Gjorde lite bilister arga när jag körde lite fel, men tro mig, det hade blivit 10ggr värre om jag följt vägen in till centrum, med släp och allt.

En koffeintablett och jag lyckades hålla mig alert att köra. En felkörning i Mjölby, men ingen större fara på taket. Nu äntligen ligger jag hemma i min egen säng igen, med en fjärdedel av Tjejklassikern avklarad!


Åtgärder

Information

2 responses

30 09 2013
Aka

Stort grattis!
Känn dig som den vinnare du är!
Om du är nyfiken på Lidingö 30 kan du kika in på min race Report 🙂

30 09 2013
elimi07

Tack! Ska kika in på din rapport, men jag måste säga att 3 mil i den terrängen känns övermäktigt. Stor eloge till alla er som fixar det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: