Mera cykel

30 05 2014

Planerade cykla till jobbet en dag i veckan, men en miss i logistiken (plus att det var skitkallt den morgonen) gjorde att jag ställde in turen. Istället blev det en tur till jobbet på min lediga dag, för att hämta en tjänstebil. Med regnet hängande i luften så gav jag mig av. En jobbig uppförsbacke upp för Romaliden till att börja med, men gnatade mig uppför. Ut på stora vägen, hua vad utsatt man är som cyklist, en del bilar ger en inte mycket marginal och det blev lite svajigt ibland när stora lastbilar blåste om mig. Men en bit där så rullade det på så jäkla bra! Jag trampade och trampade och det kändes som det gick jättefort fast jag inte ens tog i.

Sen blev det lite mentalt jobbigt då jag inte riktigt hade koll på hur långt jag kommit, eller hur långt jag hade kvar. Men försökte fokusera på annat, man ser ju en hel del mer detaljer när man cyklar jämfört med när jag kör samma väg med bilen. På ett ställe gick det en hoper getter precis bakom buskarna ut med vägen. Annars tog jag mig framåt streck för streck. Bävar för om det är trångt på Tjejvättern, för jag har inte så bra koll vad som händer framför mig. Försöker titta upp med jämna mellanrum, men jag kan liksom inte snegla upp för då missar jag glasögonen och allt flyter ihop. Jaja, det ger sig. Jag har ju ändå ingen klunga att köra tillsammans med.

Tillslut kom slutet av vägen och Eke vägskäl. Där hade jag lovat mig själv en liten paus, nu var det bara sista biten kvar. En bit jag bävade för. Men det började bra, på väg mot Eke by så gick det undan så attans! Det kändes nästan som jag flög fram och jag fick ge ifrån mig så glädjetjut av lycka! In på slingervägen, där jag visste att det väntade backar. Men alla gick inte uppför som jag mindes det utan, en uppförsbacke följdes av en nedförsbacke som gav mig hjälp upp i nästa backe. Det var egentligen bara en som jag fick ta i och gnata mig upp. Aldrig har det känts så skönt att komma fram till jobbet!

cyklajobbet

Ca 2,5 mil avklarade idag med! Var noga från början idag att inte lägga vikt på styret, och det hjälpte min axel. Vid något tillfälle kände jag lite smärta av sadeln, men jag pinade igenom och sen glömde jag bort det…


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: